afdrukken Stuur naar een vriend

Verzend dit artikel naar een vriend

Sluiten
Verzenden Fout verzenden

De productie van Royal Boch-producten

Ontdek de verschillende stappen van de manuele productie van Royal Boch-producten

Eerste stap, het gieten en het afgietsel

De gietklei wordt eerst in een vorm gegoten. Resterende klei wordt opnieuw gebruikt voor andere producten.

Stap twee: vormgeven

Eens het object gegoten is, wordt het gebakken opdat het ontwerp zijn definitieve vorm zou krijgen. Dit vereist persoonlijke aandacht, gezien onze objecten manueel worden vormgegeven en afgewerkt. Het kleinste foutje wordt er zo uitgehaald in ons streven naar perfectie.

Stap drie: versieren

Nu het product zijn vorm heeft gekregen, wordt het met de hand geschilderd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze Boerenbont-collectie. Bij andere collecties, zoals bij de Ahambra-reeks, wordt er een chromo aangebracht. In het geval van de Copenhague-serie reproduceert een stukje tin waarop kobaltblauwe verf wordt gespoten, het motief. Tenslotte komt het logo van ons bedrijf op het product, zodat het onder het glazuur blijft. Royal Boch is één van de zeldzame bedrijven die deze techniek nog steeds in ere houden.

 

Stap vier: emailleren

Het gedecoreerde object wordt nu overhandigd aan een andere werknemer. Hij brengt er glazuur op aan, zodat het product een mooie glans vertoont. Dit volledig glazuren van objecten is een werkwijze die nagenoeg niet meer wordt gebruikt. Royal Boch is een van de laatste firma's die ze nog hanteren.

 

Stap vijf: bakken en kwaliteitscontrole

Nu is het product klaar om in de oven te worden gebakken, op verschillende temperaturen. Daarmee heeft het object alle stappen naar een Royal Boch-product doorlopen. Eens het door onze strenge kwaliteitscontrole is geraakt, bieden we ons vakmanschap met trots aan onze klanten aan.

Quicklinks
Powered and designed by djm Web © 2010 Royal boch.